Schrijvers in residentie: Christophe Batens

Christophe Batens

Eind maart 2022

Christophe Batens (1970, Antwerpen, België) schrijft en schildert. Zijn poëzie en schilderijen bleven lang lichtschuw; vandaag zoeken ze het licht op.

Christophe schrijft beeldrijk over innerlijke werelden en emotionele landschappen. Kruipt even graag in de huid van een ander – verre naasten, naaste vreemdelingen. Zodra ze hem raken, is zijn pen niet te stelpen.

In 2018 studeerde hij af in Literaire Creatie Poëzie aan de Academie van Lier bij Lies Van Gasse met de (ongepubliceerde) bundel ‘Nachtvaarders’. In 2017 won zijn actualiteitsgedicht zilver op de Bonusgedichtenwedstrijd van Radio 1. Gedichten verschenen oa in Poëziekrant, Het Liegend Konijn en op poëzieplatform Roer.Land. 

Hij maakt deel uit van het dichterscollectief Tussen de regels, treedt regelmatig op, oa. op Dichters in de Prinsentuin, gebermte en de Poëziebus en leent zich graag aan creatieve samenwerkingen.

Ook in het schilderen leidt Christophe’s gevoelswereld borstel en verf. Veelal abstracte doeken, soms met een zweem van figuratie. Liefst grote formaten waar kleuren vrij spel krijgen en met elkaar in dialoog kunnen gaan. Hij studeerde in 2019 af in Gemengde technieken aan de Academie van Mortsel bij Karen Van Vlaslaer.

Naast zijn creatieve expressie is Christophe deeltijds communicatiemedewerker in de socio-culturele sector en (loopbaan)coach. In alles wat hij doet is hij een zoekende ziel en bovenal een gelukkige partner en vader in een nieuw samengesteld gezin in Mortsel, bij Antwerpen.

www.christophebatens.be 

Fotografie en video: © Oscar van Beest 2022

Wij werken samen met: