In residentie: september 2015

ivo_bonthuis3_webIvo Bonthuis zal zich in de maand september laten inspireren door onze omgeving en zich in alle stilte aan zijn schrijverschap kunnen wijden.

Onze gast Herwig de Weerdt uit Geraardsbergen is nog niet vertrokken of de volgende schrijver strijkt neer in ons stadje aan de grens in de Zwinstreek. Ivo Bonthuis zal zich in de maand september laten inspireren door onze omgeving en zich in alle stilte aan zijn schrijverschap kunnen wijden. Bonthuis (1976) studeerde muziekwetenschap, maakte jarenlang theater, is redacteur en tekstschrijver. In 2008 won hij de Hollands Maandblad Schrijversbeurs en in 2010 verscheen zijn debuutroman ‘Iedere dag in dienst van jou’. Ivo Bonthuis woont en werkt in Parijs.

Over ‘Iedere dag in dienst van jou’ schreef de pers
‘Knappe debuutroman’ …een hechte compositie waarin het thema van leven en dood, liefde en muziek in nog andere variaties steeds terugkeert, als in een muziekstuk’. GPD-kranten
‘Bonthuis versmelt liefde en muziek tot een meeslepend verhaal’. Maarten ‘t Hart
Zijn laatste roman ‘Niets en niemand’ is een indrukwekkende roman over de zin en onzin van kunst, traditie en loyaliteit.
Tijdens zijn verblijf zal Bonthuis in samenwerking met het Zwincollege een gastles verzorgen voor een 4 VWO klas.

In oktober ontvangen wij Frank Adam, die een literaire avond zal verzorgen. Nadere informatie volgt.
Het jaar wordt afgesloten met een verblijf van Karin Giphart.

ivo_bonthuis2_web
Foto’s: Oscar van Beest