Jantine Jongbloed juli 2023

Jantine Jongebloed (1987) schrijft teksten over de dood, seksualiteit, moederschap terwijl ze geen moeder is, en over al het andere wat het leven boeiend maakt. Soms schrijft ze een toneeltekst voor jeugdtheater, soms maakt ze een audiodialoog tussen een mossel en een mens, maar het vaakst werkt ze als schrijver en freelancejournalist slash interviewer voor onder meer de Volkskrant en Volkskrant Magazine, theaterfestival Oerol en tijdschriften als Flow en LINDA.meiden.
 

Haar onderzoek en essay ‘Wie zette mijn naaktfoto’s online?’ in Volkskrant Magazine (2021) werd genomineerd voor De Loep. In november 2021 debuteerde ze met het gelijknamige boek, waarna ze werd bekroond met de Bep Slechte Prijs, de Seks & Media Prijs en de Gouden Freelancer Award.

In 2023 verscheen haar boeklange essay ‘Soms wil ik een kind’ (De Bezige Bij) over een fluctuerende kinderwens en het conflict tussen verlangen naar vrijheid en onafhankelijkheid enerzijds, en naar intimiteit en nabijheid daar ogenschijnlijk lijnrecht tegenover.

Fotografie: © Oscar van Beest 2023

Wij werken samen met: