In residentie: December 2015
De laatste schrijver die in 2015 te gast is bij Schrijvers in Sluis is Karin Giphart. Zij maakte over haar verblijf in Sluis, het volgende filmpje en gedicht:

De laatste schrijver die dit jaar te gast is bij Schrijvers in Sluis is Karin Giphart. Zij zal van 24 oktober tot en met 12 december op een geheime locatie in Sluis verblijven. Haar wens is om in alle rust te kunnen werken aan haar vierde roman.

De laatste jaren heeft schrijver/singer-songwriter Karin Giphart (1968) zich vooral ingezet voor mensen die moeite hebben met lezen & schrijven. In 2014 gaven de Bibliotheken Limburg het speciaal voor hen geschreven verhaal Wandelen met mijn moeder gratis uit, gebaseerd op herinneringen van een Limburgse. Voor Prinses Laurentien schreef Karin in 2014 samen met zangeres Michelle Courtens het jubileumnummer ‘Tien’ voor stichting Lezen& Schrijven, gebaseerd op brieven die ex-laaggeletterden voor de prinses hadden geschreven.

Daarnaast geeft Karin workshops waarin taalcursisten hun eigen dierbare herinneringen opschrijven en heeft ze speciaal voor hen de bundels Lokale Liefde gemaakt voor de provincies Overijssel, Utrecht en Zuid-Holland. In mei 2015 kwam Overstroming uit, een boekje speciaal voor VMBO en ouder.

http://karingiphart.nl/
Voor haar publiek optreden zal zij verslag doen van haar onderzoek naar de verhalen van Sluis. Hiervoor zou zij graag een aantal inwoners willen interviewen, die haar kunnen vertellen over Sluis van vroeger. Weet u iemand of wilt u zelf wel iets kwijt, dan kunt u zich opgeven bij soanlanie@gmail.com of u kunt bellen naar 06 40415686. Graag uw reactie voor 24 oktober.
Foto: Oscar van Beest


Tekst Karin Giphart

Zwinschrijfsel

Ik ben een schor, denk ik,
Als ik mezelf wil metaforen
Of een Zwinneblomme
Maar dat is verwarrend
Deze lamsoor kun je niet eten
Ik ben te taai

Ik ben een struisvogel, weet ik,
Met mijn kop in het zand
Sta ik daar uren in het niet
Het niet willen weten
Het niet weten hoe
Tot zonsondergang

Een tureluur word ik
Met al mijn gedraal en geëb
Met alle zorgen over geld
En de zin des leven
Maar hier kom ik tot rust
Ga ik broeden
Op een springtij aan gedachten

Ik wil een doornbes zijn in de duinen
Tegen de griep der machteloosheid
Tegen de storm van eenzaamheid
Tegen de verslibbing van de vaten en het hart
Van mezelf en mijn medemens

En hier in Sluis ontdekte ik
dat ik het Belfort ben
Alleen ik kan mijn toren beklimmen
Alleen ik kan mijn bellen laten klinken
Hier in Sluis vond ik mijn stem