Aanmelden Schrijvers

Residenties bekijken

Overzicht schrijvers

Schrijvers in residentie: Roos Voorhorst

Roos Voorhorst

Januari 2022

Wij mensen zijn geen helden, terwijl het standaard filmformat zegt van wel: iets overkomt je, je vecht, je overwint. Veni, vidi, vici. Maar ik, en veel mensen die ik ken, vechten wel maar overwinnen niet. We proberen en winnen soms maar vaker falen we. In onze samenleving ligt de nadruk op succes en overwinning, terwijl dit niet realistisch is. Dit geluid mis ik en volgens mij is het tijd is om dit te laten horen.

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar hoe de werkelijke mens te portretteren in fictie. Ik haal mijn inspiratie uit kapotte dingen, kapotte mensen, mensen met kapotte relaties of mensen die zichzelf kapot (laten) maken. Ik heb een voorliefde voor disfunctionele families en dialogen, en in mijn werk zoek ik naar de spanning tussen personages. Mijn stijl zou ik omschrijven als realistisch, komisch en een vleugje absurdistisch. Mijn dialogen zijn gestileerd en waarachtig. Mijn personages falen veelal, zijn gebrekkig maar gelaagd.

Ik schrijf zowel voor film als theater, werk als schrijfdocent op Writing for Performance en het ROC van Amsterdam, en ik ben werkzaam in Nederland en België.

Website Roos: https://www.roosvoorhorst.nl

 

Fotografie en video: © Oscar van Beest 2022

Wij werken samen met:

Schrijvers in Sluis wordt mede mogelijk gemaakt door: