Stephanie Croes februari 2023

Stephanie studeert Literair Schrijven (2e jaar) aan de Academie voor Woord en Muziek, en schrijft momenteel aan het manuscript voor haar debuutroman (fictie).  Daarnaast schrijft ze poëzie, en wordt haar werk nog tot 28.02.2023 op de expo ‘Pottery and Poetry’ tentoongesteld in de Openbare bibliotheek te Blankenberge. Verder experimenteert ze graag met visuele dichtkunst, en vond een creatieve uitlaat in het creëren van stiftgedichten; een speelse vorm van taalgebruik waarbij niet geschreven maar geschrapt wordt in bestaande teksten en die past binnen de traditie van het dadaïsme en surrealisme. In maart verschijnt haar debuut gedichtenbundel EIGEN ZINNIG.

Verder zette ze mee haar schouders onder het project ‘Shut Up & Write’ in Brugge; een lossig-vast collectief van schrijvers en auteurs dat maandelijks gratis en voor niets afgebakende schrijftijd aanbiedt in DE KORF (onderdeel van De Republiek Stadsmakers). 

Als podcast-host praat ze wekelijks met co-host Emmie in het programma ‘Schrijfpraat’ over schrijven, en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Tweewekelijks schuift een gast uit het boekenvak aan de online keukentafel aan. 

Tijdens de residentie hoopt Stephanie mooie schrijfmeters te maken in haar debuutroman. 

 

Fotografie: © Oscar van Beest 2023

Wij werken samen met: