Aanmelden Schrijvers

Residenties bekijken

Overzicht schrijvers

Gemma Geurts, februari 2024

Bio Gemma Geurts

Gemma Geurts schrijft jeugdboeken en young adultromans. Ze studeerde Wijsgerige & Historische Pedagogiek aan de Universiteit Utrecht en ze werkte jarenlang met en voor jeugd.

In het hoger beroepsonderwijs werkte ze als docent, onderzoeker en beleidsadviseur en verdiepte ze zich in vraagstukken rond media-educatie en jeugdparticipatie. Ze schreef mee aan de hbo-opleidingsprofielen Social Work-Jeugd en Pedagogiek. Ze was lid van de Raad voor het Jeugdbeleid en lid van een programma-adviesraad voor Schooltelevisie. Met basisschoolkinderen deed ze taalspelletjes en maakte ze boeken met hen over hun belevenissen op een ouderwetse drukpers. Samen met jongeren richtte ze twee jongerencentra op. 

Twaalf jaar geleden begon Gemma korte verhalen te schrijven. Die werden steeds langer. Daarom nam ze zeven jaar geleden haar ontslag en nu schrijft ze fulltime. 

Inmiddels zijn vier boeken van haar gepubliceerd. Sophie en de drakentranen over vriendschap en rouwverwerking verscheen in 2019 en werd genomineerd voor de Hotze de Roosprijs. De historische roman De laatste vier dagen (2020) over de vrijheid van denken werd genomineerd voor de Thea Beckmanprijs. In 2023 verschenen Beroemde schilders over schilderkunst van de préhistorie tot nu en Maar een meisje over opgroeien met alledaags seksisme. Beide boeken zijn in 2024 leestip voor respectievelijk de Kinderjury en de Jonge Jury. Zomer 2024 verschijnt Zorgen voor later, een bundel dystopische toekomstverhalen. 

https://gemmageurts.nl 

 

 

Fotografie: © Oscar van Beest 2023

Wij werken samen met:

 

Schrijvers in Sluis wordt mede mogelijk gemaakt door: